Skip to content

Coaching, een beetje hulp met ontdekken.

SMJ-advies helpt om rust te scheppen, prioriteiten te stellen en aandacht te geven aan dat wat aandacht nodig heeft. Door middel van Secure Base Coaching worden ongezonde patronen bespreekbaar gemaakt die verandering in de weg staan.

Is er een ellenlange to-do lijst waar niet doorheen gekomen wordt? Samen stellen we orde op zaken waardoor overzicht en rust ontstaat.

Daar houdt het niet op. Want wat maakt eigenlijk dat iemand geleefd wordt? Hoe ga je daarmee om? Psychische klachten zitten vaak verweven in het dagelijkse leven.

Door het gevoel op zoveel vlakken te moeten presteren breiden problemen zich uit. Naast de mentale problemen ontstaan spanningen in relaties, het werk lijdt eronder, financiële problemen liggen op de

 loer en iemand komt niet meer toe aan wat diegene uiteindelijk daadwerkelijk wil bereiken. Door omliggende problemen dreigt somsook de behandeling van een psycholoog in onvruchtbare aarde te vallen omdat er simpelweg geen ruimte in het hoofd voor is.

Om de kwaliteit op peil te houden is SMJ-advies aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (Nobco).

Klik hier om meer te lezen wat dit inhoudt.

Een praktijkvoorbeeld

Kleine stappen op een onbekende weg.

“Laura heeft al langere tijd een onrustig gevoel. Ze wil ‘s ochtends haar bed niet uit, ziet meer en meer op tegen haar werk en gaat met tegenzin de deur uit. Doordat haar hoofd zo vol zit merkt ze dat ze steeds meer dingen laat liggen, wat de onrust alleen maar erger maakt. Ze merkt dat ze ook naar haar zoontje sneller uitvalt. Helaas lukt het haar niet om de knop te vinden om het te stoppen. Uiteindelijk klopt ze aan voor hulp. Dat alleen al is voor haar een enorme stap.

We gaan aan de slag met de onrust. Laura komt erachter dat ze al lange tijd dingen aanpakt op een manier die haar uiteindelijk opbreekt. De eerste stap is daarmee gezet, namelijk het bewust worden van gedrag maar ook het gevoel dat daarbij hoort.

Stapje voor stapje leert Laura manieren om het anders aan te pakken. Dat dit af en toe behoorlijk spannend is spreekt voor zich want het inslaan van een onbekende weg betekent vertrouwde patronen achter je laten. Alle kleine stapjes samen zorgen uiteindelijk gelukkig voor de verandering waar ze zo naar op zoek was.”